Compassie training, een verdieping in mindfulness.

je kunt alleen aan deze cursus deelnemen als je een 8 weekse mindfulness cursus gevolgd hebt. “Compassie is het vermogen om je betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel dat van jezelf als dat van anderen.” In deze training ga je kijken naar je innerlijke patronen en richt je je vooral op mild zijn voor jezelf en je omgeving.

Compassie cursus

Het vervolg op de mindfulness cursus is de compassie training.  In deze training ga je kijken naar je innerlijke patronen en richt je je vooral op mild zijn voor jezelf en je omgeving. Compassie is het vermogen om je betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel van jezelf als van anderen. Voor veel mensen is het heel lastig om echt hun eigen pijn en lijden te voelen en het er te laten zijn. Vaak willen we het wegstoppen of het niet toelaten. Nog vaker zullen we onszelf afleiden, weg van de pijn, doen alsof het er niet is. Zeker als het gaat om pijn of lijden wat we niet zo goed kunnen verklaren. Als er echt een reden is, dan mag het er misschien wel even zijn (nooit te lang natuurlijk). Maar soms voel je pijn en weet je niet waarom, of misschien is het in jouw ogen niet “groot” genoeg. We mogen vaak wel blij zijn, zomaar zonder reden….maar boos of verdrietig eigenlijk niet.

Net als de mindfulness training, duurt de compassie cursus ook 8 weken. De onderwerpen die daar in aan bod komen:
– Hoe is je breid geprogrammeerd
– Wat zijn stress reacties
– Hoet zit het met jouw innerlijke patronen
– Compassie voor jezelf
– De 4 levensvrienden: vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid

  • Verdieping van je bewustzijn
  • Mindfulness nog meer integreren in je leven
  • Meer liefdevolle aandacht voor jezelf en je omgeving
  • Mooie meditaties en oefeningen om je te begeleiden hierin

Heb je veel gehad aan de mindfulness cursus? Zou je je er nog veder in willen verdiepen?

Meld je dan nu aan voor de compassie training!

Veel nieuwe inzichten, meer rust, een liefdevolle blik naar jezelf en de wereld en fijne, praktische meditatie-oefeningen. Met daarbij een enthousiaste docente die met beide benen op de grond staat. Dat is in een notendop mijn ervaring met de mindfulnesscursus Compassie. Compassie is een hele mooie aanvulling op de basiscursus Mindfulness van Emotivo. Je gaat in deze cursus dieper in op oeroude denkpatronen en wat deze betekenen in je huidige leven. Echt een eye opener! Daarnaast leer je om vanuit mildheid en compassie naar jezelf en anderen te kijken. Dat leer je vooral door hele fijne meditatie-oefeningen waar de docente je doorheen praat. De cursus Compassie heeft mijn leven lichter en prettiger gemaakt en mindfulness daarmee echt een plek in mijn dagelijkse leven gekregen. Echt een aanrader!
Sophie, Avada Theme