Hooggevoeligheid is een persoonlijkheidskenmerk. 1 op de 5 mensen is hooggevoelig, evenveel mannen als vrouwen. Mensen die hooggevoelig zijn kunnen last hebben van dingen die andere mensen niet eens opvallen. Zij voelen zich dan ook vaak anders dan anderen en soms hebben ze zelfs het idee dat er echt wat mis is.

 

Omgaan met hooggevoeligheid

Sensitiviteit kan echt een last zijn, maar het is ook je kracht. Misschien heb je snel last van geluid, van mensen massa’s? Of schrik je snel, of heb je snel last van spanningen?  Uit onderzoek blijkt dat hooggevoelige mensen veel meer kans hebben om overspannen te raken.

Aan de andere kant kun je er ook je voordeel mee doen! Je ziet en voelt meer dan andere mensen, je hebt dingen dus eerder door. Zo merk je sneller dat de sfeer niet goed is, of dat er teveel stress is op de werkplek. Maar ook dat er verborgen agenda’s zijn, of dat de omstandigheden (licht, geluid) niet goed zijn. Allemaal zaken waar uiteindelijk iedereen moe of ziek van wordt.

Samen met Manon Spaan heb ik een cursus ontwikkeld om je meer inzicht te geven in jouw gevoeligheid en tegelijkertijd handvatten te bieden om er beter om te gaan. Naast de cursussen geven we ook verschillende workshops die je los kunt volgen.  Op facebook zijn we te vinden onder de naam: HSP nederland en daar geven we dagelijks informatie en tips.

  • Praktische cursussen omgaan met hooggevoeligheid
  • Een unieke combinatie van psychologische en energetische technieken en inzichten
  • Je krijgt oefeningen, handvatten en inzicht in jouw doen en laten
  • Tijdens de cursussen draait het om herkenning, erkenning en bewustwording
  • Op facebook hebben we een speciale groep die alleen toegankelijk is voor onze cursisten

Ben jij hooggevoelig en wil je meer handvatten om hier beter mee om te leren gaan? Geef je dan op voor 1 van de cursussen of neem contact met me op voor een persoonlijk consult.