Mindfulness: voor meer rust in je hoofd en balans in je leven.

Mindfulness gaat over het richten van je aandacht. Alles wat je aandacht geeft groeit. Pieker je vaak? Of voel je je vaak opgejaagd of heb je last van stress? Is het lastig om tijd voor jezelf te nemen, of om te ontspannen? Dan is mindfulness de training die je kan helpen. De training leert je “in het hier en nu” te zijn, waardoor je meer kunt genieten en meer rust zult ervaren.

Een cursus of individuele begeleiding

De 8 weekse mindfulness cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • ontspanningsoefeningen
  • je aandacht leren richten
  • je gedachten onderzoeken

Elke les kijken we naar een ander onderwerp en steeds ga je onderzoeken hoe dat voor jou is en hoe jij dat bepaalde onderwerp tegenkomt in jouw leven. Tussen de lessen door krijg je opdrachten mee om in jouw eigen situatie te kijken naar het betreffende onderwerp en te oefenen in jouw eigenlijk omgeving/ leven.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

  • in het hier en nu leven
  • grenzen aangeven
  • omgaan met vervelende gebeurtenissen of met tegenslag
  • mediteren/ ontspannen

We doen praktische oefeningen die je ook meteen kunt passen. Het is de bedoeling dat je in je dagelijkse handelingen rust ervaart en dat je je aandacht kunt houden bij wat je doet. Zonder dat je al te veel last hebt van allerlei gedachten of zorgen. Vandaar dat een cursus ook 8 weken duurt. Het heeft even tijd nodig, je moet er even mee oefenen en je kunt in die tijd ook ontdekken wat voor jou wel of niet werkt.

Kies je voor een cursus of voor individuele begeleiding?

Het voordeel van het doen van een cursus: je leert veel van elkaar!
Een individueel traject: het gaat op jouw tijd en tempo en een traject op maat is volledig op jouw afgestemd. Als je twijfelt, neem dan gerust contact met me op.