Mindfulness: voor meer rust in je hoofd en balans in je leven.

Mindfulness gaat over het richten van je aandacht. Alles wat je aandacht geeft groeit. Pieker je vaak? Of voel je je vaak opgejaagd of heb je last van stress? Is het lastig om tijd voor jezelf te nemen, of om te ontspannen? Dan is mindfulness de training die je kan helpen. De training leert je “in het hier en nu” te zijn, waardoor je meer kunt genieten en meer rust zult ervaren.

Een cursus of individuele begeleiding

De 8 weekse mindfulness cursus bestaat uit de volgende onderdelen:
– ontspanningsoefeningen
– je aandacht leren richten
– je gedachten onderzoeken

Elke les kijken we naar een ander onderwerp en steeds ga je onderzoeken hoe dat voor jou is en hoe jij dat bepaalde onderwerp tegenkomt in jouw leven. Tussen de lessen door krijg je opdrachten mee om in jouw eigen situatie te kijken naar het betreffende onderwerp en te oefenen in jouw eigenlijk omgeving/ leven.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen:
– in het hier en nu leven
– grenzen aangeven
– wensen en verlangens
– omgaan met vervelende gebeurtenissen of met tegenslag
– mediteren/ ontspannen

We doen praktische oefeningen die je ook meteen kunt passen.  Het is de bedoeling dat je in je dagelijkse handelingen rust ervaart en dat je je aandacht kunt houden bij wat je doet. Zonder dat je al te veel last hebt van allerlei gedachten of zorgen.  Vandaar dat een cursus ook 8 weken duurt. Het heeft even tijd nodig, je moet er even mee oefenen en je kunt in die tijd ook ontdekken wat voor jou wel of niet werkt.

Kies je voor een cursus of voor individuele begeleiding?
Het voordeel van het doen van een cursus: je leert veel van elkaar!
Een individueel traject: het gaat op jouw tijd en tempo en een traject op maat is volledig op jouw afgestemd. Als je twijfelt, neem dan gerust contact met me op.

  • Meer rust in je hoofd
  • Meer kunnen genieten van het hier en nu
  • Je ervaart veel meer keuzevrijheid, daardoor minder moeten
  • Beter luisteren naar jezelf en je lichaam
  • Beter grenzen aan kunnen geven

Zou je meer rust in je hoofd willen? Anders willen omgaan met stress?

Hieronder vind je wat ervaringen van deelnemers:

Toen ik eind september met extreme vermoeidheidsklachten thuis kwam te zitten wist ik dat er iets moest veranderen. Meteen heb ik een afspraak gemaakt bij het paramedisch centrum Oss. Via de osteopaat, kwam ik terecht bij de mesoloog. Een aantal tekorten zorgden ervoor dat ik vermoeid bleef en zelf moeilijk in actie kon komen. Met ondersteuning van een aantal supplementen én heldere uitleg daarover, kwam ik weer een beetje tot mezelf.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat ieder mens beschikt over een hoge mate van zelfherstellend vermogen, was ik zeer gemotiveerd om goed naar mijn lijf te luisteren. In de toekomst wil ik voorkomen weer in dergelijke situatie te belanden. Ik zag folders over ‘Mindfulness’ en ‘inzicht in hooggevoeligheid’ door Ingrid Janssen van Emotivo. Dit leek mij een perfecte aanvulling op de al genomen stappen.

Kort gezegd kwam er ruimte, toen een boost en daarna richting voor de toekomst. Ik zie nu hoe belangrijk het is om in jezelf te investeren. Het heeft me heel veel goeds gebracht!

Martine
Veel nieuwe inzichten, meer rust, een liefdevolle blik naar jezelf en de wereld en fijne, praktische meditatie-oefeningen. Met daarbij een enthousiaste docente die met beide benen op de grond staat. Dat is in een notendop mijn ervaring met de mindfulnesscursus Compassie. Compassie is een hele mooie aanvulling op de basiscursus Mindfulness van Emotivo. Je gaat in deze cursus dieper in op oeroude denkpatronen en wat deze betekenen in je huidige leven. Echt een eye opener! Daarnaast leer je om vanuit mildheid en compassie naar jezelf en anderen te kijken. Dat leer je vooral door hele fijne meditatie-oefeningen waar de docente je doorheen praat. De cursus Compassie heeft mijn leven lichter en prettiger gemaakt en mindfulness daarmee echt een plek in mijn dagelijkse leven gekregen. Echt een aanrader!
Sohie