Natuurlijk leven

We zijn gewend om kant en klare producten te kopen en te gebruiken. Nu weten we inmiddels wel dat we voor wat betreft ons eten betere keuzes kunnen maken. De laatste tijd is er veel aandacht voor het koken zonder pakjes en zakjes bijvoorbeeld. Eigenlijk is het belangrijkste om te leren dat je de etiketten moet lezen van wat je koopt. Het gekke is dat we dat nu wel meer doen voor ons eten, maar niet voor onze verzorgingsproducten. Wist jij dat wat je op je huid smeert, dat dat terecht komt in je bloedbaan en dus in je hele lichaam? En wist jij dat de gemiddelde vrouw zo’n 80 verschillende chemicaliën tot zich neemt via die producten: deodorant, tandpasta, shampoo, schoonmaakmiddelen en ga zo maar door? Eigenlijk zou de stelregel moeten zijn: Als je het niet kunt eten, gebruik het dan ook niet op je lichaam.

We zijn vergeten dat we alles uit de natuur kunnen halen. Dat we eigenlijk heel gemakkelijk zelf onze verzorgingsproducten kunnen maken bijvoorbeeld of onze schoonmaak middelen. Het is even wennen misschien als je dat gaat doen, het ziet er anders uit, het voelt anders…..maar het is echt zo lekker voor je huid! Zeker als je een beetje gevoelig bent en snel last hebt van uitslag of eczeem.

Nou gaat natuurlijk leven niet alleen over verzorgingsproducten natuurlijk. Het gaat ook over het leven in het seizoen, in de winter heb je andere behoeften als in de zomer, zowel voor je verzorging als mentaal. Leren voelen wat je nodig hebt, of waar je behoefte aan hebt is iets waar we ook weer meer bij stil zouden kunnen staan. Mindfulness kan je daarbij helpen of kijk eens bij de trainingen over hooggevoeligheid. Maar wil je weten hoe jij aan de slag kunt met je eigen producten, kijk dan eens in de  voor een super gezellig workshop! Ik ben bezig met het schrijven van receptenboekjes, dat komt er nog aan.