We geven verschillende cursussen op het gebied van omgaan met hooggevoeligheid. In elke workshop of cursus staat bewustwording centraal. Hoe beter jij jezelf kent en hoe meer je weet over jouw gevoeligheid, hoe beter het lukt om de juiste keuzes te maken voor jezelf. Je krijgt tijdens de cursussen altijd praktische oefeningen die je helpen om je minder snel overprikkeld te voelen, om beter bij jezelf te kunnen blijven en daarnaast krijg je vooral veel inzicht in jezelf en wat jij kunt doen om je beter te voelen.
Natuurlijk kun je ook kiezen voor een persoonlijk consult. In een persoonlijk consult gaat het heel gericht over jou en jouw persoonlijke vraag. In een groep leer je veel van elkaar en is het ontzettend fijn om veel te herkennen bij de anderen, maar persoonlijk is natuurlijk gerichter en meer op maat. Het is maar net waar jij je het beste bij voelt. Mocht je twijfelen, bel of mail me dan, dan overleggen we even om te zien wat het beste bij jou past.

De mogelijkheden:
– Natuurlijk Gevoelig: een basiscursus van 4 dagdelen
– Excellent voelen: een verdiepingscursus van 2 hele dagen
– Persoonlijke consulten

Zie de agenda voor de planning van de cursussen. Staat jouw cursus er niet bij, laat het ons weten!

 

Natuurlijk gevoelig; basis training van 4 dagdelen
Van kwetsbaarheid naar kracht

Natuurlijk gevoelig  is een training van 4 dagdelen. Als start ontvang je een uitgebreide test waarin je ontdekt welke aspecten van je gevoeligheid je al “in de vingers” hebt, en waar misschien nog wat ontwikkelpunten voor je liggen. Je krijgt dus direct meer inzicht in wat wel en niet voor je werkt. Tijdens de bijeenkomsten ga je oefenen met de technieken die we je leren maar je gaat ook echt naar jezelf kijken. “Wat kan ik zelf doen om mijn leven beter, leuker, makkelijker te maken?”

Dit leer je:
– omgaan met prikkels en overprikkeling
– hoe jouw energie werkt
– je grenzen herkennen en bewaken
– je ontwikkelt een positieve kijk op je eigen gevoeligheid
– oefeningen om je zintuigen te kalmeren

Deel 1: De kickstart
Je hebt de grote HSP test thuis gemaakt en vandaag gaan we die uitgebreid bespreken. Je kunt alle vragen stellen die je wil stellen. Je gaat verschillende overprikkelings-niveaus leren herkennen. Natuurlijk hebben we ook mooie oefeningen zodat je minder last gaat ervaren van je gevoeligheid. Dit is de enige avond die ook los te volgen is. De kosten bedragen dan voor deze avond: €65,00

Deel 2: Grenzen
In dit deel is het thema grenzen. Grenzen voelen, grenzen aangeven, grenzen verleggen. Kortom we gaan er een grenzeloze leuke en zinvolle bijeenkomst van maken.

Deel 3: Jij en de ander
Dit deel staat in het teken van jou en de mensen in je omgeving. In harmonie zijn met je omgeving is voor een hooggevoelige vaak ene hele uitdaging. Hoe blijf je goed bij jezelf? Hoe verlies je geen/ minder energie in contact met de ander? En we gaan het hebben over verwachtingspatronen, want dat heeft meer te maken met hooggevoeligheid dan je zou denken.

Deel 4: Gezondheid
Vandaag staat fysieke en mentale gezondheid centraal. Hoe zorg je goed voor jezelf, wat zijn valkuilen? Over energie-vanpieren, leeglopen en hoe je je energie kunt behouden.

Excellent voelen: Training van 2 dagen
Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Deze intensieve training volg je na de basiscursus Natuurlijk gevoelig. Je gaat met een kleine groep de diepte van jouw gevoeligheid in. Samen kijken we naar patronen die wat hardnekkiger bij je aanwezig zijn, je krijgt nog meer technieken om beter bij jezelf te blijven en we gaan je gevoeligheid trainen zodat je die ook echt elke dag kunt inzetten voor jezelf. Kortom, je gaat op een fijne en intensieve manier met jezelf aan het werk waardoor je meer nieuwe inzichten krijgt in jouw gevoeligheid en in jouw manier van doen.

Dit leer je:
– inzicht in jouw persoonlijke saboteurs
– jouw hooggevoelige drijfveren
– inzicht in je belemmerende en helpende gedachten
– jouw kwaliteiten en valkuilen
– werking van je zintuigen en je intuïtie
– de dynamiek tussen jou en je omgeving
– fitness voor jouw gevoeligheid

Dit levert de training je op
– je hebt je kwaliteiten versterkt en kunt daar ook na de training mee door gaan
– je herkent de valkuilen en je hebt geleerd hoe daar mee om te gaan
– je hebt nog meer concrete oefeningen en handvatten en je weet ze op de juiste momenten in te zetten
– je kunt jouw overprikkeling en onderprikkeling doorbreken
– je herkent hoe de interactie met de ander verloopt hoe je patronen doorbreekt en zo meer energie hebt
– je weet hoe je aan zelfzorg doet zodat je meer energie hebt
– je kunt beter bij jezelf blijven

Je kunt aan deze training deelnemen na de basiscursus Natuurlijk Gevoelig. Misschien heb je elders al een cursus gedaan? Heel goed! Laat het ons even weten dan kijken we samen of dat inderdaad voldoende is om aan deze training deel te nemen.