Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van mediteren en mindfulness. Waar is het nou eigenlijk goed voor en wat levert het je dan op?
Niets is voor iedereen, dus ook mediteren niet. Wat goed is voor de een hoeft niet goed (of het beste) te zijn voor de ander. Ik kan je wel vertellen wat het mij brengt en ik zou je willen uitnodigen om het zelf eens uit te proberen en zo te ontdekken of het ook iets is voor jou.

Wat het mij brengt is stilte. Ik hou van stilte, maar het is niet zo vaak echt stil in mijn hoofd. Ik ben namelijk nogal een denker en dat gaat maar door…..Als ik mediteer dan komen die gedachten tot rust, langzaam wordt het steeds rustiger in mijn hoofd. De ene dag duurt dat wat langer dan de andere dag. Wat het me daarnaast nog meer brengt is ontspanning en focus. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar doordat al die gedachtes stoppen wordt het rustig en kan ik me veel beter focussen en laat ik me minder afleiden. Ik merk ook dat ik rustiger reageer op situaties, ik ben minder snel van mijn stuk gebracht (al gebeurt dat natuurlijk ook echt nog wel).

Mediteren kost tijd natuurlijk, maar het levert me ook tijd op. Voornamelijk omdat ik minder afgeleid ben en daardoor efficienter werk. Ik mediteer 20 minuten per dag, dat vind ik echt de meest prettige tijd. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring, laat gerust een reactie hieronder achter.